Adik-Adik Saya Semuanya Selim Melim Disebabkan Jus Limau Nipis Ni..

Like Page Kami Di Facebook!

Jom Share...

CARA BUAT ‘JUS KURUS’

No automatic alt text available.

sumber dari fb Norashikin Bt Hasan

Ada 3 resepi saya nak kongsikan. Jus ini sebenarnya tidaklah menguruskan tubuh badan, sebaliknya ia mengurangkan selera makan seterusnya membaiki tabiat makan kita. Istiqomah setiap hari. InsyaAllah berkesan. Anda boleh cuba mana2 resepi kegemaran. Nak tukar-tukar pun boleh. Ajaib kan? InsyaAllah. kalau ubat kurus, bahaya tukar-tukar. yang ini semulajadi. boleh tukar ikut selera kita. insyaAllah. Ok, klik setiap gambar untuk mengetahui cara-caranya ya. (^_^)
Cara penggunaan : Ambil 2 kali sehari iaitu pagi sebelum sarapan dan malam sebelum tidur. InsyaAllah.

Image may contain: food

1. Potong limau nipis begini, buang bijinya

No automatic alt text available.

2. Perahkan limau nipis ke dalam air suam

Image may contain: drink and food

 

3. ini air suam yang telah dilarutkan bersama dengan jus limau nipis. Saya suka sangat aromanya. Wangi. () nampak tak wap air di dalam gelas tu? Bertahun2 lamanya, baru saya perasan, adik2 saya semuanya selim melim disebabkan limau nipis!!! Mereka suka limau nipis. Baik yg lelaki mahupun perempuan.

Image may contain: drink

4. masukkan madu ke dalam air tadi dan kacau. kalau boleh, biasakan diri untuk kacau lawan arah jam. insyaAllah.

Perhatian : Keberkesanan ‘jus kurus’ ini bergantung kepada cara pemakanan atau diet harian yang betul juga ya


Lagi Heboh

Loading...

Comments

comments